Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, postupně přidáme moučkový cukr a nakonec vmícháme rozmixované pistácie. Těsto by mělo být hustší, ale tak, aby se na plechu trošku "rozlilo" do placičky. Lžičkou nebo zdobičkou tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé placičky - "laskonky". Upečeme při 140° asi 10 minut. Upečené vychladlé laskonky spojíme čokoládovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Z tohoto množství je cca 40 ks laskonek.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek